4. 9. 2025   |   svátek má Jindřiška
 

Kapusťačka

polévka na oběd nebo
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Dana Beňaková



Postup
Suroviny

1/2 menší hlávky kapusty
cca 1/4 kostky hovězího bujonu
sůl
pepř
lžička dětské krupičky
1 celé vejce
voda

Hlávku kapusty jemně nakrouháme, dáme do hrnce, mírně osolíme a opepříme, přidáme kousek bujonové kostky, zalijeme vodou a dáme vařit.
Cca po 15ti minutách vaření přidáme lžičku dětské krupičky, kterou v hrnci rozšleháme vidličkou a necháme chvilku povařit. Poté vklepneme vajíčko (máme-li zbylé bílky, můžeme je přidat), které rovněž rozšleháme vidličkou.
Chviličku ještě povaříme a můžeme podávat.
Dobrou chuť.


Další fotografie
 


RECEPTY

Hladká Ančka

Postup: Nakrájené houby dáme vařit do 1,5l vroucí osolené vody s kmínem. Vaříme asi 20... zobrazit recept

RECEPTY

Houby v tuku

Postup: Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky a dusíme na tuku. Do hrnce dáme lžíci... zobrazit recept

RECEPTY

Kachní prsa na černém pivu s jablky

Postup: Kachní prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a kůži ostrým nožem nařízneme na... zobrazit recept

RECEPTY

Marináda na krkovičku

Postup: Do mísy dáme olej - podle potřeby a množství nakládaného masa, na 1kg masa cca... zobrazit recept

RECEPTY

Bramboráky se zelím

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijeme,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Farma

Nabízíme Vám ubytování v přijemně a útulně zařízených pokojích, pár kroků od...